Mellansvenska Streetbasket Challenge 2021 Arvika

Arvika, Värmlands län, Sweden

Saturday, September 4, 2021

Overview

Overview

Streetbasket Challenge är Svensk Baskets nya satsning och en rikstäckande tävlingsverksamhet i basketens nya OS-gren 3x3, med ett 60-tal turneringar runt om i Sverige under hela sommaren! Tävlingsklasserna är U13, U15, U18 och Senior, men vilka klasser som erbjuds vid vilka turneringar kan variera. Förutom det härliga att vi återigen kan spela matcher igen kommer turneringarna även präglas av de partners som finns med i form av nya Space Jam 2 filmen och Kostministeriets ”Players lounge”. Detta vill ingen basketlirare missa så se till att anmäla lag till så många turneringar som möjligt!

En av dessa Streetbasket Challenge turneringar sommaren 2021 är den som äger rum 4-5 Septemberr i Arvika och där arrangörsföreningen är Arvika Basket. Bakom denna turnering står även Mellansvenska Basket och i förlängningen Svenska Basketbollförbundet.

NÄR, VAR, VEM, HUR?

NÄR: 4-5 September

VAR: Arvika Idrottscenter, Bangården 3, 671 31 Arvika

VEM: Denna turnering spelas i klasserna U15 (födda 07-06) & U18 (födda 05-03)

PREL.TIDER: Lördag 4 September
Tid Kl 10.00-13.00: Klass DU15
Tid Kl 13.00-16.00: Klass HU15
Söndag 5 September
Tid Kl 10.00-13.00: Klass DU18
Tid Kl 13.00-16.00: Klass HU18

HUR: Turneringen är anpassad efter rådande restriktioner så att det maximalt ska vara 50 personer på området samtidigt, dvs max 8 lag (32 spelare), 8 lagchaufförer/ledare, 3 domare, 7 funktionärer.
Ett lag består av 3 eller 4 spelare genom hela turneringen.
Lagen möts i gruppspel, ev i slutspel alternativt placeringsmatcher.
Varje lag är garanterade minst 4 matcher.
Alla spelare som är minst 13 år och har en registrerad spelarprofil för 3x3 får individuella 3x3-rankingpoäng när de deltagit i en Streetbasket Challenge turnering.

ANMÄLAN

ANMÄLNINGSAVGIFT: 670kr, men om anmälan sker som ett Klubblag (se nedan) får föreningen tillbaka 75% av avgiften (502 kr) och nettokostnaden blir därmed 168 kr per lag.

KLUBBLAG: Lag som anmäls till denna turnering av en basketförening erhåller en reduktion/subvention på hela 75% av anmälningsavgiften! Klubblag kan enbart anmälas av behörig person i föreningen, såsom klubbchef, kansliansvarig, firmatecknare, annan behörig person i förening som givits detta mandat (ex tränare, coacher eller lagledare). Spelare som önskar delta i turneringen och är medlem i en basketförening bör därför kontakta sin coach, lagledare eller kansli och be dem anmäla laget som satts ihop. Anmälningsavgiften faktureras därefter föreningen i efterhand av Mellansvenska Basket.

För varje klubblag som en förening önskar anmäla till denna turnering följer man härifrån enklast nedan steg:
1) Klicka på ”Register” i den övre vita menyraden
2) Välj aktuell klass och klicka på ”Register Team”
3) Välj ”Register as Guest”
4) Fyll i lagnamn så att även föreningsnamnet framgår, ex Högsbo Mean Machines
5) Bekräfta (Verify) anmälan i din inkorg för e-post. Denna e-post bör sparas/stjärnmärkas/highlightas för att senare kunna lägga till spelare för just det laget.
6) För att anmäla fler lag till samma turnering börja om från punkt 1 ovan.

Obs! Ett anmält lag och en bekräftelse genom e-post innebär ej att laget ännu har tilldelats/garanterats en plats i turneringen.

KLUBBFRITT: Lag som anmäls till denna turnering av spelare utan klubbtillhörighet betalar full anmälningsavgift. Anmälningsavgiften ska betalas i förskott när bekräftelse om plats i turneringen erhållits.

Det är också ok att anmäla sig till och spela i en turnering som ligger i annat distrikt än där man själv bor eller som föreningen tillhör.

BEKRÄFTELSE: I och med att platserna är begränsade i turneringens olika klasserna är ett lags deltagande i turneringen först klart när Mellansvenska Basket via email bekräftat platsen.

Mellansvenska Basket. kommer att fördela platserna utifrån en prioritetslista. En ”först till kvarn” princip ligger i grunden tillsammans med att en spridning mellan flera klubblag eftersträvas. Detta följs av nedan prioritetsordning:

a) Arrangörsförening har företräde för två platser per klass
b) Gästande Klubblag
c) Arrangörsföreningens övriga lag
d) Gästande Klubblag från andra distrikt
e) Klubbfria lag


FRÅGOR

Mellansvenska Basket.
Carl Göranzon
tavling@mellansvenskabdf.se
070-5821315

Arvika Basket
Anna Nyberg
kansli@arvikabasket.se
073-0754097

This event is part of a tour:

Mellansvenska Streetbasket Challenge 2021

See other tour events

Info

Info
Court types1 plastic tiles court
Teams in event6
DateSep 4, 2021
LocationArvika, Värmlands län, Sweden
AddressArvika Idrottscenter, Bangården 3, 671 31 Arvika

Svenska Basketbollförbundet

Organizer since

2012-04-17

Organized events

93

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Learn more